Directe toegang

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut!

Met ingang van 1 januari 2006 is in Nederland directe toegankelijkheid bij fysiotherapie ingevoerd. Vanaf die datum heeft u als patiënt van 18 jaar of ouder geen verwijsbrief meer nodig voor niet-chronische fysiotherapie. Zo kunt u direct bij Fysiotherapie In Balans Putten terecht en kunt u snel gaan werken aan uw herstel.

Allereerst zal er een screening bij u uitvoeren waarin we kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor fysiotherapie, dat wil zeggen: om te bepalen of de klacht in het behandelgebied van de fysiotherapeut ligt. Indien de fysiotherapeut hieraan twijfelt of de klachten niet als fysiotherapeutische herkent wordt u alsnog naar de huisarts verwezen. Ook kan het zijn dat u door eventuele aandoeningen in het heden of verleden niet direct door ons behandeld mag worden. In dat geval wordt u ook naar de huisarts verwezen.

Natuurlijk is aan u de keus of u direct naar ons als fysiotherapeut komt of dat u eerst langs de huisarts gaat voor een consult. Deze zal nog steeds op de oude manier verwijzen waar hij nodig acht.