Directe toegang

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut!

Met ingang van 1 januari 2006 is in Nederland directe toegankelijkheid bij fysiotherapie ingevoerd. Vanaf die datum heeft u als patiënt van 18 jaar of ouder geen verwijsbrief meer nodig voor niet-chronische fysiotherapie. Zo kunt u direct bij Fysiotherapie In Balans Putten terecht en kunt u snel gaan werken aan uw herstel.

Allereerst zal er een screening bij u uitvoeren waarin we kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor fysiotherapie, dat wil zeggen: om te bepalen of de klacht in het behandelgebied van de fysiotherapeut ligt. Indien de fysiotherapeut hieraan twijfelt of de klachten niet als fysiotherapeutische herkent wordt u alsnog naar de huisarts verwezen. Ook kan het zijn dat u door eventuele aandoeningen in het heden of verleden niet direct door ons behandeld mag worden. In dat geval wordt u ook naar de huisarts verwezen.

Natuurlijk is aan u de keus of u direct naar ons als fysiotherapeut komt of dat u eerst langs de huisarts gaat voor een consult. Deze zal nog steeds op de oude manier verwijzen waar hij nodig acht.

Fysiotherapie In Balans Putten streeft naar een eerste afspraak binnen 48 uur na aanmelding. Bovendien zijn er flexibele openingstijden; extra: 3 avonden per week en de zaterdag.