Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken bij Fysiotherapie In Balans Putten?
Per telefoon op nummer 06-34879220, dit kan ook via What’sApp, via e-mail op info@fysiotherapieinbalans.nl of via deze website via het contactformulier.
Heb ik een verwijzing nodig?
Nee, niet meer. Zonder verwijzing van uw arts krijgt u gewoon een fysiotherapiebehandeling, mits u daar, na een onderzoek van onze fysiotherapeuten, ook recht op hebt. Nu geldt namelijk de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF). Deze wet zorgt ervoor dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak met onze fysiotherapeuten kunt maken. Hebt u een klacht betreffende een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel verplicht!
Bovenstaande neemt echter niet weg, dat u alsnog via uw huisarts een verwijzing mag halen, maar het hoeft niet meer.
Wat neem ik mee naar mijn afspraak bij Fysiotherapie In Balans?
-Als u in het bezit bent van een verwijzing van een huisarts of specialist, dan dient u deze mee te nemen.
-Uw verzekeringspasje
-Uw (geldige) legitimatiebewijs
-Een handdoek
-Uw afsprakenkaartje
-Een goed humeur
Kan ik mijn afspraak verzetten of wijzigen?
Ja, mits u dat minimaal 24 uur voor uw afspraak doorgeeft. Dan kan de afspraak kosteloos verschoven worden. Valt het afzeggen van de afspraak binnen de 24 uur voor uw eerst volgende afspraak, dan wordt het gezien als een behandeling en zullen de kosten in rekening worden gebracht. Deze regeling geldt niet alleen voor onze praktijk, maar voor alle praktijken. De KNGF heeft dit bepaald en de praktijken hebben zich hier aan te houden.
Uiteraard kan het voorkomen dat u, buiten uw schuld om, een afspraak moet verzetten die in de ’24 uurs regeling’ valt. Neem contact op met uw behandelend fysiotherapeut en samen zorgen we voor een gepaste oplossing.
Hoe lang duurt een behandeling?
Als u voor een ‘normale’ fysiotherapiebehandeling komt dan duurt de behandeling ongeveer 30 minuten. Bij de eerste afspraak zullen we een ‘anamnese’ afnemen, wat een duur woord is voor een vraaggesprek. Tijdens dit vraaggesprek zullen wat achtergronden van uw dagelijks leven besproken worden, hoe u de klacht hebt opgelopen en hoe we er samen voor zorgen dat uw klacht zo snel mogelijk verdwijnt. Daarna begint de daadwerkelijke behandeling. Deze intake duurt ongeveer 45 minuten.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dat is sterk afhankelijk van uw klacht. Na de anamnese wordt er een behandelplan opgesteld. Daarin wordt het te verwachten aantal behandelingen weergegeven. Overigens is het wel verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel behandelingen fysiotherapie u per jaar hebt. Dat kan achteraf vervelende situatie voorkomen.
Wat kost een behandeling bij Fysiotherapie In Balans Putten?
Wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie dan zijn hierover reeds afspraken gemaakt. Wanneer u niet verzekerd bent, kijkt u dan bij de tarievenlijst. Deze kunt u ook in de praktijk terug vinden.
Als ik fysiotherapie krijg, valt dat onder het eigen risico?
Sinds januari 2008 kennen alle zorgverzekeraars een eigen risico. Iedereen heeft een verplicht eigen risico. Daarnaast kan ieder voor zich gekozen hebben voor een vrijwillig eigen risico. Dit wordt dan bij het verplichte eigen risico geteld. Op bovenstaande vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Als u wordt behandeld en de behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, valt dit niet onder uw eigen risico. Heeft u echter een chronische indicatie, dan vallen de behandelingen vanaf de éénentwintigste behandeling in de basisverzekering en valt dit wel onder het eigen risico. U kunt dit altijd even overleggen met uw therapeut.
Wie betaalt mijn behandelingen?
Met zo goed als alle zorgverzekeraars hebben wij een zorgcontract. De rekening van uw behandeling gaat vaak direct naar uw zorgverzekeraar. Uw verzekeraar vergoedt uw behandeling mits u een aanvullende verzekering met vergoeding voor fysiotherapie heeft afgesloten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw pakket/polis. Meestal betreft dit een aantal behandelingen of een bepaald bedrag per jaar, verschillend per verzekering. Heeft u dit jaar al (elders) fysiotherapie gehad, meld dit dan tijdens de eerste afspraak. Fysiotherapie In Balans tracht zo goed mogelijk bij te houden hoeveel vergoeding u heeft en probeert u te waarschuwen wanneer uw budget op is, maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij u.
Als u niet verzekerd bent, of u bent beperkt verzekerd voor fysiotherapie, dan ontvangt u een rekening via de email. U bent zelf verantwoordelijk voor het aantal behandelingen fysiotherapie dat u vergoed krijgt.
Ik heb een chronische klacht, kom ik in aanmerking voor een chronische indicatie?
Dit is niet vanzelfsprekend. U kunt voor een chronische indicatie in aanmerking komen als u een aandoening heeft die voorkomt op de `lijst Borst´. Aandoeningen als een hersenbloeding, MS, de ziekte van Parkinson ed. komen op deze lijst voor. Maar ook vaak na een operatie komt u in aanmerking voor een chronische indicatie. In (bijna) alle gevallen is een verwijzing van uw specialist dan noodzakelijk. Voor overige aandoeningen die niet niet op deze lijst staan zal vergoeding plaatsvinden uit uw aanvullende verzekering.
Mag ik een voorkeur aangeven voor een therapeut?
Indien u voorkeuren hebt is dat geen probleem. U kunt bij het maken van de afspraak aangeven dat u een specifieke therapeut wenst of dat u bijvoorbeeld door een man of juist door een vrouw behandeld wenst te worden.
Is er een wachtlijst?
Fysiotherapie In Balans Putten heeft geen wachtlijst. Er zal bij aanmelding samen met u gezocht worden om de intake zo snel mogelijk te laten plaatsvinden.
Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt.

Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging.

Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in z’n werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is. Kortom, een nadere kennismaking met uw fysiotherapeut. (Bron: KNGF)

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Fysiotherapie In Balans
Sportcentrum Putten
Hoge eng oost 30
3882 TN Putten

T: 06-34879220
E: info@fysiotherapieinbalans.nl

Omdat wij tijdens het behandelen graag de maximale zorg en aandacht aan de cliënt geven, kan het zijn dat er niet de mogelijkheid is om de telefoon op te nemen. U kunt de voicemail inspreken, dan wordt u teruggebeld.