Psychosomatische fysiotherapie

Worstel jij met vermoeidheid, stress, pijn of overbelasting? En wil je de grip terug op je leven?

We kunnen een ‘verhelderings’ intake plannen.

In de intake ontdek je:
-de oorzaak en diagnose van jouw klachten
-wat de psychosomatisch fysiotherapeut voor je kan betekenen
-dat je grip kunt krijgen op je klachten
-hoe je weer lekker in je vel kunt gaan zitten

Aan het einde van deze intake voel jij je begrepen en heb je vertrouwen in je herstel.

Aanmelden?
Wat doet de psychosomatisch fysiotherapeut?
De psychosomatisch fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:
-chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
-onverklaarde klachten
-depressie en/of angststoornissen
-burn-out

Lichaam en geest, een onafscheidelijk duo
Bij gezondheidsklachten zonder duidelijk lichamelijke oorzaak wordt er vaak al snel gedacht aan een psychisch probleem. Terwijl er toch duidelijk lichamelijke symptomen zijn. Veel mensen vinden dit verwarrend en gaan van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen. Vaak zonder bevredigend resultaat. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Specialist in de behandeling van psychosomatische klachten
Geregistreerde psychosomatische fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van “psychosomatische klachten”: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen. Meer dan de “gewone” fysiotherapeut heeft de psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Vaak blijkt dat er sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt de cliënt weer in evenwicht te komen, onder andere door middel van oefeningen. (naar de website van Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek)


Bij Fysiotherapie In Balans Putten is Desiré Master in de psychosomatisch fysiotherapie. Zij zal de technieken van deze specialisatie toepassen in de therapie. Desire werkt in sessies van 60 minuten.

Ook psychosomatische fysiotherapie heel geschikt om online te doen. Dit geeft Desiré. Hiervoor kan je direct contact opnemen via desire@fysiotherapieinbalans.nl.

Wil je nog verder de diepte in? kijk dan eens op de coachingswebsite van Desiré.