Medical tape hooikoorts

Unieke tape ter verlichting van uw hooikoorts!

Heerlijk zomerweer met een verfrissend briesje! Helaas is deze periode niet voor iedereen zo prettig. Veel mensen ervaren deze periode klachten veroorzaakt door hooikoorts.

Fysiotherapie In Balans Putten biedt een nieuwe tape techniek van medical taping aan. Deze techniek kan zorgen voor een duidelijke reductie van uw hooikoorts klachten!

Wat houdt de behandeling in?
De gekleurde medical tape wordt 2x aangebracht en blijft ongeveer 5 dagen zitten. In de meeste gevallen merkt u na een week direct al een duidelijke afname van uw klachten. De tape bevat geen medicatie.

Hoe werkt het?
Door de tape met een specifieke techniek aan te brengen, ontstaat prikkeling van het huidgebied waarover de tape is aangelegd. Dit oefent invloed uit op de segmentale relaties binnen het lichaam. Het tapen van een bepaald huidgebied zorgt voor een impuls naar het ruggenmerg, die via de bijbehorende zenuwvezels worden doorgeschakeld naar de organen (bijv. longen, bronchiën, etc), die via dat segment worden beïnvloed. Voordeel van de tape is dat het een 24-uurs behandeling betreft.

hooikoorts medical tape 2hooikoorts medical tape 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang werkt de tape?
Het aanbrengen van 2x tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. Bij chronische klachten kan het nodig zijn de tape opnieuw gedurende een periode van 2 weken aan te brengen.

Tegen welke klachten helpt de tape?
-Tranende/prikkende/brandende ogen
-Niesbuien
-Benauwdheid
-Jeukend gehemelte etc.

Wat kost een behandeling?
Een medical tape traject voor hooikoorts kost €32,50.